Beste hotels in Piazza Armerina boeken

Op zoek naar een luxueus hotel in Piazza Armerina? Deze plek is een inspirerende verblijfplaats nabij Sicilië in het druk bezochte Italië. In dit stukje zijn er voldoende authentieke accommodaties, authentieke B&B’s, goed onderhouden chalets, familieparken en campingplekken. Altijd een betaalbare overnachtingsplek voor een weekendje weg, fietsvakantie of als je voor je werk weg bent (zakelijk). Heb je wat houvast nodig bij het vergelijken en reserveren? Wij staan je graag bij! Op basis van onze adviesgids bespreken we gunstige Italiaanse hotelkamers. Evengoed kan je hotelsites vergelijken, geselecteerde kamers boeken en actuele acties inzien.

  • In de streek van Piazza Armerina boek je verschillende overnachtingsplekken en bungalows.
  • Vaak geboekt hotel: La Casa de Villar.
  • Elke dag geniet je van: een heerlijke badkamer, een lekker ruim bed en elke ochtend een fijn ontbijt.
  • Boek aantrekkelijke hostels of een vier sterren Italiaans resort.
  • Een fijne vertreklocatie om de uitgestrekte streek en architectonische bezienswaardigheden van Sicilië van dichtbij te ervaren.
  • De recente gemiddelde prijs van een centraal gelegen hotelkamer in Piazza Armerina met goed ontbijt is zo’n €131,00 per accommodatie per nacht.
Booking.com
PlaatsPiazza Armerina
RegioSicilië
LandItalië
Adres centrumPiazza Martiri D’Ungheria, 16, 94015 Piazza Armerina EN, Italy
Afstand vanaf Utrecht1787 kilometer
Gemiddelde kosten hotelovernachting€131,00
Lokaal hotelAlbergue Virgen de Guadalupe

Zoek goedkoop hotel in Piazza Armerina

Een korte citytrip of zoek jij een kamer voor bedrijfsmatige doelen? Een voordelige hotelkamer in Piazza Armerina reserveren kan eenvoudig via internet. Een lekker vers ontbijt, een eigen badkamer, een restaurant vlakbij en een heerlijk bed. En vanzelfsprekend: schoon bedlinnen en altijd inclusief schoonmaak. De standaard prijzen van hotelkamers zijn erg wisselend. Hopelijk helpen onze tips bij het reserveren van de hotelkamer met een aantrekkelijke prijs. Gebruik hiervoor je het onderstaande stappenplan.

Goedkope hotelovernachting in Piazza Armerina boeken inclusief ontbijt

  1. Kies in- en uitcheckdatum

    Ten eerste zoek je op de hotelnaam of reisbestemming. Zoek specifiek op het centrum van Piazza Armerina of een specifiek adres. Dan kun je klikken op de incheckdatum van je voorkeur en de dag van uitchecken. Tip: hotelboekingen buiten het weekend en schoolvakanties zijn een stuk betaalbaarder.

  2. Kies aantal kamers en gasten

    Bepaal het aantal volwassenen en de aanwezigheid van eventuele kinderen. Deel ook de leeftijden van de jongste reizigers. Voor grotere groepen kan je soms kiezen voor voordelige familiekamers. Baby’s tot 2 jaar mogelijk vaak gratis overnachten. Wanneer je het belangrijk vindt kan je tijdens het reserveren de groep indelen over meerdere kamers.

  3. Max. prijs per nacht kiezen

    Selecteer een maximale prijs per nacht. Bijv. maximaal €115,00 per dag. Een basis goede hotelovernachting in Piazza Armerina kost je ongeveer €131,00 (exclusief toeristenbelasting en boekingskosten). Voor een exclusief verblijf kom je al gauw uit op €263,80. Zijn er geen resultaten? Het kan helpen om een hoger budget in te stellen. De hotelvergelijker zal diverse hotels laten zien die overeenstemmen met jouw vakantieperiode, het aantal mensen dat meegaat en jouw ingestelde budget.

  4. Meer filters gebruiken

    Via de hotelvergelijker verkrijg je nu alle hotelaanbiedingen die kloppen met jouw reisgezelschap. Krijg je te veel suggesties? Praktische filters zijn kamertype, sterren van het hotel, beoordelingen, de opties voor betalen, ligging, afstand tot het vliegveld, parkeermogelijkheden, ontbijt inbegrepen en of huisdieren toegestaan. Verder kan je filteren op: airco, wellnesscentrum / spa, wifi / draadloos internet, restaurant, speeltuin, fitness / saunamaar ook fietsverhuur, kamer uitzicht, rookvrije kamers, jacuzzi / bubbelbad, aanwezigheid lift, televisie.

  5. Boeking voltooien en betalen

    Kies een van de getoonde hotels en klik door naar de beschikbare kamers. Maak een keuze uit de kamers, opties voor ontbijt en de gewenste annuleringsvoorwaarden. Doorzoek de reserveringsvoorwaarden en voer jouw naam, adres, mailadres en telefoonnummer in. Geef aan hoe laat je aankomt. In veel gevallen kan je ook een kleine opmerking toevoegen aan de reservering. Je kunt het hotel o.a. vragen naar een lactosevrij ontbijt. Je kunt de betaling voldoen middels creditcard, iDeal en Paypal. Incidenteel bieden ze ook achteraf betalen aan.

Profiteer van de populairste goedkope hoteldeals in Piazza Armerina

Kies reisperiode en vind de huidige last minute deals

Keuzehulp: de mooiste hotelkamer in Piazza Armerina reserveren

Piazza Armerina is een fijne plek in Italië bekend om haar geliefde hoofdstad Rome. In dit land hebben ze zo’n 58 miljoen bewoners. De officiële taal is Italiaans. Extra informatie: om te bellen draai je eerst +39, het standaard voltage is 220 Volt. De landelijke valuta is de Euro (EUR). In deze regionen vinden we prachtige hotels, hostels en andere plekken om te overnachten. In de toelichting hieronder bieden we handige info over de segmenten logementen die je kunt boeken.

Informatie over types hotelovernachtingen

Slaapplekken zijn er in alle categorieën. Voor elke vakantie is een goed nachtverblijf te boeken. Wat is voor mij een gunstige slaapgelegenheid? In het blokje hieronder deelt onze reisspecialist een schema met de meest populaire hotels in Piazza Armerina voor stellen en families.

  • Luxe hotel: geniet van de exclusieve locatie met 3 sterren of 4 sterren.
  • Boutique hotel (Boetiekhotel): kleinschalige plekken met mooie suites en goede service.
  • Appartement (aparthotel): geniet van extra veel ruimte en faciliteiten in jouw eigen huurappartement.
  • Hostel (jeugdherberg): een goedkope overnachting met een eigen bed en gedeelde douche / sanitair.
  • Wellness hotel (Spa): een heerlijke plek inclusief zwembad, jacuzzi, sauna, massages en beauty.
  • Familiehotel: genoeg vermaak voor de kids in een kindvriendelijke hotelkamer.
  • Zakelijk hotel: speciaal aanbod voor zakelijk overnachten. Incl. ontbijt & lunch, centrale ligging, op rekening betalen, WiFi (draadloos internet), vergaderruimtes, conferentiezalen.
  • Vakantiepark: veel privacy met je eigen vakantiehuisje inclusief tuin en parkeerplaats.
  • Bungalow (cottage): een sprookjesachtig chalet met voldoende ruimte op een aangename plek.
  • Camping (glamping): de opties voor kamperen bijvoorbeeld een camper, vouwwagen, caravan, lodgetent, bijzettent, stacaravan.
  • Bed & Breakfast (Pension): een huiselijke accommodatie met logies & ontbijt.

Filter hotels op noodzakelijke voorzieningen

Via internet een hotel reserveren is iets wat we steeds vaker doen. Je kunt gemakkelijk doorzoeken op onderwerpen als reviews, aantal sterren, activiteiten, faciliteiten, verzorgingstype, prijzen. In de alinea hieronder tref je de meest relevante hotelfaciliteiten waar je op moet letten.

  • Met sauna: gun jezelf een momentje met sauna en/of stoombad.
  • Met jacuzzi (whirlpool): breng de avond door in een romantische hotelkamer met bubbelbad.
  • Hotel met zwembad Piazza Armerina: lekker baantjes trekken of een bommetje maken in het water.
  • Met balkon / terras: sfeervolle kamers met uitzicht over de omgeving.
  • Hondvriendelijk hotel: speciaal ingerichte kamers waar jouw huisdier ook welkom is.
  • Met fitness: modern en ruim opgezet sportcentrum met uitgebreide gym.
  • Rolstoelvriendelijk: alle kamers en ruimtes zijn drempelvrij met snelle lift.
  • Gratis parkeren: inchecken, spullen uitladen en de auto laat je op de parkeerplaats achter.
  • Gratis annuleren: profiteer van goede voorwaarden voor annuleren (flexibel boeken).
  • Overig: golf, squash, tennis, bowling, paardrijden, fietsverhuur.

Informeer naar accommodaties met prachtige ligging

Voor vakantiegangers is de reis locatie bepalend voor de hotelkeuze. Reserveer jij een overnachting in de binnenstad van Piazza Armerina, op loopafstand van hotspots die je wilt bezoeken of mogelijk in een afgezonderd gebied? Hieronder lees je tips en tricks voor mooiste plekjes.

  • Hotel in de natuur: vanuit jouw natuurhuisje heerlijk wandelen en fietsen.
  • Aan het water: verblijf bij een meertje of rivier en ga lekker zwemmen of varen.
  • Hotel aan zee (de kust): kies voor een accommodatie vlakbij het strand.
  • Hotel in het bos: even onttrekken uit de drukte vanuit een verblijf in bos.
  • Vlakbij het centrum: ontdek de typische winkeltjes en cafeetjes.
  • Bij luchthaven Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO): een uitstekende verbinding met openbaar vervoer naar het hotel.
  • Bij treinstation: reis door via stations als Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance.

Goedkoop overnachten in Piazza Armerina voor dit weekend?

Vind slaapplekken en boek een verrassende accommodatie

Kamers voor elk reisgezelschap

Reis je solo, voor een zakelijke conferentie of ga je met het hele gezin? Een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer? Bij het bespreken van hotels speelt het aantal vakantiegangers een grote rol. Het systeem toont dan enkel hotelkamers die voldoende groot zijn voor jouw vakantiegroep.

  • 1-persoonskamer (single-room): zakelijke hotelkamer voor een beurs of event.
  • 2-persoonskamer (double-room): boek de junior suite en geniet met jouw partner van de luxe.
  • Kamer 3 personen: een ruime 2PK met een tweepersoonsbed en extra slaapplek.
  • Kamer 4 personen: grote vierpersoonskamer met 4 aparte bedden.
  • Familiekamer: een royale gezinskamer met kinderbedje en babybedje.
  • Slaapzaal backpackers (hostel): een hotelkamer delen met stapelbedden is voordelig.

Bekijk de beschikbare verzorgingsniveaus

Je gaat niet alleen naar een hotel om te slapen. Je kunt kiezen uit extra pakketten voor een aangenaam verblijf. Voor het boeken van een hotelkamer bieden hotels vaak verschillende verzorg-arrangementen. We zetten ze hieronder op een rij.

  • Logies & ontbijt: een heerlijk continentaal ontbijt in de ochtend.
  • Halfpension: ’s ochtends na ontbijt vertrekken en terugkomen voor het diner.
  • Volpension: ontbijt, lunch en diner worden compleet voor jou verzorgd.
  • All-inclusive: de hele dag door onbeperkt eten en drinken.
  • Roomservice: de lekkerste producten op jouw kamer bezorgd door de ober.
  • Restaurant (buffet): je hoeft de deur niet uit om lekker te kunnen eten.
  • Bar & Lobby: geniet van een cocktail in de restaurantbar.

Voordelen van goedkope B&B’s in Piazza Armerina

Een bed and breakfast is een kleinschalige verblijfsplek wat erg populair is voor een weekendje weg. Vaak zijn dergelijke bed en breakfasts naast een woonhuis gevestigd. Wat een B-en-B zo leuk maakt is de persoonlijke dienstverlening, een vroege ontbijt en mooi ingerichte kamers. Eveneens zijn tarieven gunstiger ten opzichte van een regulier hotel. Tip: bekijk het actuele hotelaanbod in Trecastagni.

  • Verblijven (slapen en ontbijten) in een bijzondere Italiaanse B&B accommodatie.
  • Krijg insider-tips van de eigenaar.
  • Een bijzondere slaapplek in Piazza Armerina en de streek.

Goede vakantiemaanden in 2024

Overnachten in een hotel is perfect voor een kortdurende vakantie. Hotels zijn ideaal voor een weekje weg of een periode tijdens de schoolvakanties. Hier zijn er tal van uitstapjes en activiteiten voor jongeren, jonge stellen en AOW’ers. In het blokje hieronder bieden we enkele vaak gekozen vakantieperiodes voor 2024.

  • Weekendje weg: kies voor een stedentrip en ontdek de regio.
  • Midweek: van ma t/m vrij de goedkoopste kamers boeken.
  • Zomervakantie: een voordelige hotelkamer met airco maakt dat je ontspannen slaapt.
  • Herfstvakantie: ontdek het aanbod met unieke homestays.
  • Kerstvakantie: boek op tijd voor de beste Oud & Nieuw arrangementen.
  • Voorjaarsvakantie: met een pakketreis (vlucht + hotel) ben je qua voorwaarden goed ingedekt.
  • Meivakantie: een heerlijke tijd om de zon op te zoeken in een pension.
  • Feestdagen: wacht niet te lang met boeken rondom feestdagen: Pinksteren, Pasen, Hemelvaartsdag, Onafhankelijkheidsdag, Oudjaarsdag, Goede Vrijdag.

hotel-boeken-piazza-armerina-italie

Bekijk hotel Piazza Armerina aanbiedingen oktober 2024

Een overnachting is niet goedkoop. Wel heb je nuttige hulpmiddelen om extra voordeel te realiseren op een overnachting in Piazza Armerina. Hotelprijzen fluctueren de hele week. Een kamer kan op meerdere sites worden aangeboden tegen andere prijzen. Je kunt besparen door de hoteldeals altijd onder elkaar te zetten. In het volgende stuk check je onze beste adviezen. Mogelijk ook relevant voor je: huuraccommodaties in Palazzolo.

De 10 beste bespaartips voor goedkope hotelprijzen in oktober 2024

  1. Last-minute: als je flexibel bent kun je soms beter vlak voor vertrek boeken.
  2. Vroegboekkorting: in het voorjaar zijn de prijzen voor de winter soms gunstiger.
  3. Vergelijkingswebsites: Bekijk beschikbaarheid op Priceline, Skyscanner, Trivago, Booking.com, Agoda, Expedia en onder andere Tripadvisor, FareCompare, Hotels.com, Hotelscombined, Momondo, KAYAK om de tarieven te vergelijken.
  4. Rechtstreeks boeken bij hotels: sommige ketens zoals Radisson Blu, Ibis, Scandit Hotels, Best Western, Mercure, Holiday Inn, NH Hotels, Accor, Novotel, Van der Valk, Fletcher, Hilton laten je rechtstreeks boeken met extra voordeel.
  5. Kortingscodes: zoek altijd naar promotievouchers via dealsites zoals Weekendjeweg.nl, Vakantieveilingen, Voordeeluitjes.nl, Hotelhunter, HotelSpecials, SecretEscapes.
  6. Pakketreizen: reserveer een hotel met vlucht (met vervoer van en naar de luchthaven) om nog goedkoper uit te zijn en maximale zekerheid.
  7. Verblijf buiten het centrum: de best betaalbare hostels vind je in de buitenwijken en niet in de centrums.
  8. Particulier vakantiehuisje: ontdek in oktober 2024 goedkope particuliere vakantiehuizen in Piazza Armerina via portalen als Novasol, Natuurhuisje.nl, Interhome, Airbnb, Holidu, Belvilla.
  9. Hostels & herbergen: een kamer zonder luxe met een prima ligging (met name gebruikt door backpackers).
  10. Familievoordeel en Seniorenkorting: een gunstige prijs voor jonge gezinnen en 70-plussers.

Onze top-10 last-minute hotelboekingssites

Meteen een beschikbaar last-minute hotel boeken in Piazza Armerina voor vanavond voor een aantrekkelijke prijs? Je hebt diverse boekingsplatformen die goede voorwaarden bieden. In de lijst hieronder tonen we de beste boekingsplatformen en vergelijkingstools Wellicht ook relevant: beschikbare hotels in Santa Maria la Stella.

  1. Top 10 hotels Piazza Armerina Booking.com: meer dan 220 landen, 40 talen en 28 miljoen accommodaties.
  2. Airbnb: eenvoudig zoeken op stijl, locatie en nabijgelegen activiteiten.
  3. Tripadvisor: reisplatform waar mensen reviews van hotels en hotspots achterlaten.
  4. Expedia: brengt je in contact met hoteleigenaren, vliegmaatschappijen en excursies.
  5. Hotelspecials.nl: veilig en gemakkelijk boeken via internet.
  6. Hotels.com: extra voordeel bij ruim 1.000.000 accommodaties.
  7. Trivago: slimme vergelijker die meerdere boekingssites tegelijkertijd vergelijkt.
  8. Skyscanner: eenvoudig zoeken naar vluchten, hotels en autoverhuur deals.
  9. Agoda.com: leuke artikelen over populaire bezienswaardigheden en bestemmingen.
  10. Google Hotels / Travel: eenvoudig hotels zoeken op basis van jouw locatie.

Momentele weerbericht voor Piazza Armerina (oktober 2024)

In Italië heerst het mediterraan klimaat. De beste reisperiode is april t/m juni, september en oktober. Dit is een aangename reistijd om te wandelen, te fietsen en uitstapjes te doen. De gemiddelde zomertemperatuur is 30,7 °C. Actueel tijdsverschil: geen (UTC+02). In het onderstaande figuur doorzoek je het actuele weer voor vandaag (dinsdag 22 oktober 2024) en de komende 7 dagen.

Weerbericht dinsdag 22 oktober 2024


FAQ: antwoorden voor jouw vakantie-planning

Wat is het tarief van een hotelkamer in Piazza Armerina?

Een gemiddelde accommodatie in Piazza Armerina is €131,00 per hotelverblijf. Een weekend van vrij – ma ligt op gemiddeld €393,00. Voor een bijzonder hotel / suite bedragen de kosten circa €263,80 voor 1 hotelkamer. Je betaalt voor het goedkoopste hotel €86,10 voor 1 verblijf. Een vakantie inclusief ontbijtmogelijkheden boek je erbij vanaf €8,25 per vakantieganger extra. Het verwachte tarief van een overnachting wordt samengesteld op basis van: soort kamer, het aantal sterren, verzorgingstype en andere wensen zoals zwemmogelijkheden of airconditioning.

Wat is een goed hotel in Piazza Armerina?

In deze streek kan je terecht bij gunstig gelegen hotelkamers. Deze hotelkamers leveren een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De OV-mogelijkheden, de gehorigheid van kamers, de uitcheck-mogelijkheden en overige voorzieningen worden uitstekend becijferd door klanten. Via hotelzoekers als Expedia, Hotelhunter of natuurlijk Evenweg.nl kan je kamers eenvoudig rangeren op ervaringen om de beste hotels in Piazza Armerina voor gezinnen te vinden.

Bij welke hotels zijn honden welkom?

Bij heel veel hotelaccommodaties in Piazza Armerina worden huisdieren niet toegelaten? Je moet dus echt informeren naar hotels met hond toegestaan. Bijvoorbeeld bij verblijfsaccommodaties in de natuur waar je lekker de ruimte hebt met je viervoeter. Houd rekening met de regels: Bij het reserveren van een kamer laat je alvast weten dat er een huisdier meegaat. Er is vaak een kleine alinea met voorwaarden opgenomen. De hond blijft vanzelfsprekend aan de lijn en houd hem stil (blaffen niet toegestaan).

Wat zijn de uiterlijke tijdstippen van inchecken en uitchecken?

Bij veel populaire hostels is de receptie open voor check ins tussen 15:00 en 21:00 op de eerste vakantiedag. In veel gevallen zal je moeten uitchecken tussen 10:00 tot 12:00. De actuele inchecktijd en uiterlijke uitchecktijd kunnen per boekingen wisselen. Het is ook vermeld in de bevestiging die je per mail ontvangen hebt. Tegen betaling kan je vroeger aankomen (vroege check-in) of extra lang uitslapen middels een late check-out.

Hoe goed is het bereikbaar?

Deze Italiaanse gemeente heeft een heel behoorlijke bereikbaarheid (openbaar vervoer). Je kunt o.a. reizen via stations in Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance middel de Trenitalia (TI). Je kunt jouw reis alvast plannen op www.trenitalia.com. Je kunt ook vliegen op luchthavens als Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO). Hier vlieg je o.a. met ITA Airways (je kunt tickets bestellen via www.ita-airways.com). Lees ook de info op www.governo.it voor nuttige info wat betreft zorg, verkeer en veiligheid. Bij dringende gevallen kan je terecht bij de Nederlandse ambassade (Via Michele Mercati 8, 00197, Rome).

Bron:
Hotel Piazza Armerina: Prachtige Italiaanse vakantielocatie gelegen in
Piazza Armerina, Sicilië, Italië.
Google Maps / GPS: Piazza Martiri D’Ungheria, 16, 94015 Piazza Armerina EN, Italy.
Latitude: 37.38417000. Longitude: 14.36921000.